středa 4. září 2019

Zoo Sedlec u Mikulova - Faunapark

Podzim je snad moje nejmilejší roční období. Není velké teplo, ani zima a na výlety je to ideální doba. A my letos navštívili hned první den v září malou Zoo (faunapark) v Sedleci u Mikulova.

Do zoo jsme se tentokrát nevydali autem. Chtěli jsme holčičce udělat radost, tak jsme zvolili vláček a byla to dobrá volba. Jen to počasí nám zrovna dvakrát nepřálo (bylo moc teplo).

Zoo je od vláčku daleko cca 800 metrů, takže nic tragického a cestu ujdou v pohodě i menší děti. Zoo má dvě parkoviště, vzdálené od vchodu cca 350 metrů, jak jsou velké ovšem vůbec netuším, my jsme procházeli jen kolem toho menšího. Zoo je otevřena pouze sezónně (duben-říjen).



Zoo má celkem dva areály ("A" a "B"). Hlavní vchod do zoo je v areálu "A", kde zaplatíte vstupné (Dospělý 100,- a děti 50,- / Děti do 2 let jsou zdarma). 

Zoo je celkem malá, ale o to více krásná. Zvířátek tu najdete moc (opice, koně, velbloudy, lišku, a spoustu dalšího..). Celou zoo zvládnou projít i menší děti, nám zabrala návštěva cca. hodinu a půl při pomalejší chůzi a docela častým zastavováním.
Celý areál je krásně čistý, upravený a udržovaný. Hrozně se mi líbilo, že všude kolem bylo plno stromů a celkově zelěně a tak bylo v areálu i dost stínu. 




PÁR ZVÍŘÁTEK ZE ZOO / Areál "A" : 











Zoo má také v areálu "A" jeden malý krytý pavilon, kde najdete hady, želvy, krokodýly a surikaty.
V celém areálu není žádné občerstvení, pouze na pokladně je možnost zakoupení pití. WC v zoo je.

AREÁL ZOO - ČÁST "A": 

Za vstupem do Zoo.. 
Rybníček u malého posezení za vstupem do Zoo..
Krásně upravená, čistá Zoo plná zeleně..
Zoo má i jeden malý, krytý pavilon, kde jsme viděli hady, želvy, krokodýly a surikaty..

ZVÍŘATA V AREÁLU "B" :











V areálu "B" můžete vidět i lamu, velbloudy, zebry.. Bohužel my zoo navštívili zrovna v době poledne a ještě ve větším teple, tak zvířata byla bohužel schovaná.

AREÁL ZOO - ČÁST "B" :

Rybníček v areálu "B" ..

Krásně upravená cesta v areálu "B" k divokým psům Dingo..


Žádné komentáře:

Okomentovat