středa 26. září 2018

Naše první dovolená s prckem - Stezka korunami stromů Lipno (den třetí)

I třetí den jsme se rozhodli pro výšlap nad koruny stromů, neodradila nás ani únava z předešlého náročného dne. Tentokrát jsme se vydali na stezku korunami stromů na Lipně.
Opět jsme vyrazili chvilku po snídani, jen co jsme si sbalili všechny potřebné věci.
Plán jsme měli takový, že během dopoledne stihneme stezku a potom se projdeme k vodní nádrži Lipno, kam jsme ale nakonec nedorazili - tak třeba příští rok :-)

Stezka je vysoká 40 metrů a je z ní nádherný výhled na Lipno, šumavskou přírodu, hory a Rakouské alpy. Je to první stezka svého druhu v České republice.

Stezka je dlouhá něco málo přes půl kilometru, takže ji v pohodě ujde i trošku větší dítě. Je bezbariérová - vhodná jak pro vozíčkáře, tak i pro kočárky. Naše cácorka se v ten den zrovna rozhodla, že bude trošku zlobit, takže nám ten "výšlap" trošku prodloužila. Ale alespoň jsme měli čas se koukat trošku víc kolem sebe a všímat si i věcí, které by jsme si třeba i jinak nevšimli. Jak už nabádají oficiální stránky stezky, můžete na ní zažít i neobvyklé zážitky, jako třeba vyzkoušet svoji rovnováhu ve výšce 24 metrů, nebo se sklouznout na jednom nejdelším suchým tobogánu v ČR, meřícím 52 metrů.Na skoro každém rohu jsme se mohli setkat se spoustou krásných doplňků, které nás zase o něco více obohatily o vědomosti. Například jak je vysoká stezka v bodě, kde jsme se zrovna nacházeli, nebo za jak dlouho byla stezka postavena, jak staré bylo dřevo, za kterého je stezka postavena, kolik bylo spotřebováno šroubů apod.. 

Jinak koho by zajímalo vstupné, tak jen za stezku bylo pro dospělého něco málo přes 200,- a pro děti do 3 let zdarma. Na jejich webu by jste určitě našli i zvýhodněné vstupné spojené s královstvím lesa, které bych určitě doporučila těm, kteří mají už větší děti. Dívala jsem se sice jen přes web, ale i tak si myslím, že to musí být prostě super. 
Pokud se sem budeme ještě někdy vracet, určitě bych se tam s naší cácorkou ráda podívala. 



My jsme si nevybrali zrovna nejvhodnější den, protože až úplně nahoru se nám podařilo dojít až někdy kolem 11 hodiny a zrovna nám docela dost přálo sluníčko, takže jsme se pokochali výhledem dolů a zase jsme si to mohli hezky kráčet zpět k autu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat